Fer[M]anqa Yetkinyönetmen
Cüzdan TDF-TL: Sınırsız Altın: Sınırsız
| Konu: Kadro... Salı Ekim 13, 2009 1:00 am | |
| Beşiktaş'ın kadrosu Çok kaliteli Türkiye Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'un Antrenörü Murat Özyer, lig öncesi takımının son durumunu değerlendirdi.
Yaptığımız sohbet sırasında takımın henüz lige tam olarak hazır olamadıklarını söyleyen Özyer, Hüseyin Beşok'un sezon içerisinde formunun daha da artacağını söyledi.
İşte Murat Özyer ile gerçekleştirdiğimiz sohbetin detayı:
- Türkiye Kupası maçlarında Bornova’ya karşı sürpriz bir mağlubiyet aldınız? Bunun nedeni nedir?
Bornava’yı geçtiğimiz seneden beri takip ediyorum. Basketbol karakteri mücadeleye dayanan bir yapıya sahipler. Başlarında tecrübeli bir koçları var. Bu sezon ligin sürpriz takımlarından birisi olacaklar. Ligin hemen başında yapılan kupa sürprizlere hazır. Son ana kadar önde gitmemize rağmen bu avantajı koruyamadık ve yenildik.
- Lig 17 Ekim’de başlayacak. Takımınızın durumu nedir? %100 hazır mısınız?
Hazırlık döneminde Milli takımda oyuncuların bulunması, Tutku Açık’ı 5 aydır sakat olması ve Soner’in Milli takım dönüşünde sakatlanması sistemimizin oturmasını etkiledi. Sistem olarak ve bireysel olarak tam olarak hazır değiliz. Kaliteli ve tecrübeli bir kadromuz var. Bu da bizim avantajımız.
- Hüseyin Beşok hakkında neler söyleyebilirsiniz? Form durumu nedir?
Hüseyin’in 34 yaşında olması ve uzun olması onun sezon başında formunun doruğuna ulaşmasını engelleyen faktörler. Ancak kazanmayı isteyen, hırslı bir oyuncu olması bu faktörleri geride bırakıyor. Bunu da gerek hazırlık maçlarında gerek de Türkiye Kupası maçlarında gösterdi. Hüseyin sezon içerisinde daha iyi olacaktır.
- Rakiplerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Beşiktaş ile yaptığımız maç nedeniyle onları gördüm. Siyah-beyazlı takımın kadrosu çok kaliteli. Ligin iddialı ekiplerinden birisi. Bu sezon birçok takım 4 kısalı sistemi daha çok kullanacak. Diğer takımları henüz izleme şansım olmadı.
- Kerem Gönlüm’ün doping olayı hakkında neler söyleyebilirsiniz?
Kerem’in başına gelen çok talihsiz bir olay. Bu olayda 3 cephe var. Kerem Gönlüm (dolayısıyla Efes Pilsen), TBF ve Fenerbahçe Ülker… Ben bunların hiçbirine üye olmadığım için yorum yapmam doğru olmaz. Bunlar çok hassas konular. Ben Kerem ile uzun yıllar beraber oldum ve onun kişiliğini iyi biliyorum…
Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen arasında oynanacak kupa maçını izlemek istiyorum. Yüksek tempolu ve basketbol kalitesi en üst seviye bir mücadele olacağına emini | |
|
™Dj_T@YFuR™ Yetkinyönetmen
Cüzdan TDF-TL: 0 Altın: 0
| Konu: Geri: Kadro... C.tesi Ekim 17, 2009 10:41 pm | |
| | |
|